Fót Város Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézmény

Tereptanári tevékenység


Terepintézményként folyamatosan fogadunk egyetemi, főiskolai hallgatókat, OKJ-s képzésben részt vevőket is. Legnagyobb arányban szociálpedagógus-, ill. szociális munkás-hallgatókat fogadtunk, de volt nálunk gyakorlaton mesterképzésben részt vevő hallgató is

 

elelmiszerbank
Intézményünk kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbankkal, így évente több alkalommal osztunk élelmiszert a fóti egyéneknek és családoknak.
Adományok közvetítése:
- ruha, textil osztás ( minden héten kedden 2151 Fót, Dózsa György út 12-14. szám alatt)
- bútorok közvetítése

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szolgáltatások

Szolgáltatásaink

Információs szolgáltatások
- állás- és átképzési lehetőségekről a Munkaügyi Központ tájékoztatása szerint
- albérleti lehetőségekről
- a szociális ellátás módjáról, rendszeréről
- ifjúsági ügyekben (iskolai közösségi szolgálat)
- ügyintézés segítése (kérvények, beadványok)
A Család-és gyermekjóléti szolgálat által bíztosított tanácsadások: (előzetes időpont egyeztetés szükséges)
 - adósságkezelési tanácsadás
 - jogi tanácsadás (folyamatban)
 - mediációs  (konfliktuskezelési) tanácsadás
 - egyéni, pár és családterápia
 - pszichológiai
SZOLGÁLTATÁSAINK TÉRÍTÉSMENTESEK!
 
DÓHSZK Küldetése

DÓHSZK Család-, és Gyermekjóléti Központ küldetése, hogy szolgáltatásaival hozzájáruljon Dunakeszi lakosságának jólétéhez, enyhítse a szociális problémákkal küzdők gondjait, képviselje a kiszolgáltatottak, a rászorulók jogait, védje és segítse a gyermekeket.

A DÓHSZK Család-, és Gyermekjóléti Központban három szakmai egység működik, a Család,- és Gyermekjóléti Szolgáltatási Szakmai Egység (Dunakeszi lakosai részére), a Család,- és Gyermekjóléti Járási Szakmai Egység (Dunakeszi Járás lakosai részére), az Óvodai és Iskolai Szociális Segítő Szakmai Egység (Dunakeszi Járás lakosai részére).

DÓHSZK Család,- és Gyermekjóléti Központ

Család,- és Gyermekjóléti Szolgáltatási Szakmai Egység

Szolgáltatásainkat azoknak a Dunakeszi lakosoknak, családoknak és egyedülállóknak, felnőtteknek és gyermekeknek, időseknek és fiataloknak ajánljuk, akik állást keresnek, gyermeknevelési problémákkal, családi konfliktusokkal küzdenek, válás során nem sikerül konszenzusos megoldásokat találniuk, kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, létfeltételeik nem biztosítottak és e problémákban szeretnének tanácsot, segítséget kapni.

Az intézményt felkeresők igénybe vehetik az álláskeresési, jogi, pszichológiai, gyermeknevelési, konfliktuskezelési tanácsadásunkat, a szociális szakembereink által biztosított komplex családgondozást, a szülők segítséget kérhetnek gyermeknevelési, életviteli problémáikban, a gyermekeknek védelmet biztosítunk veszélyeztetett helyzetükben.

Jelzőrendszert működtetünk, fogadjuk a társintézmények, a hatóságok és a lakosság jelzéseit a segítségre szoruló, veszélyeztetett gyermekekről, illetve a szociális krízishelyzetbe került felnőttekről.

Speciális szolgáltatások:

Ingyenes ruhaválogatási lehetőség ügyfeleink részére

Szabadidős programok

DÓHSZK Család,- és Gyermekjóléti Központ

Család,- és Gyermekjóléti Járási Szakmai Egység

2016. január 1. napjától a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás járási szinten, mint család,- és gyermekjóléti központ került kialakításra. Dunakeszi Járás, Pest megye területén található, az ország legkisebb területű, egyben legsűrűbben lakott járása. A járáshoz három város, Dunakeszi, Fót, Göd és egy község Csomád tartozik.

Az ellátottak köre a járási településeken életvitelszerűen tartózkodó, állandó bejelentett vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyerekek és családjuk. A Járási Szolgáltatási Szakmai Egység feladatait esetmenedzser és tanácsadó szakemberek látják el.

A központhoz tartozó elsődleges feladatok a hatósági megkeresésekre történő javaslatételek elkészítése, valamint a speciális szolgáltatások biztosítása.

Speciális szolgáltatások:

Jogi tanácsadás/előzetes bejelentkezés alapján/ kedd13-14 óráig

Pszichológiai tanácsadás /a családsegítőkkel vagy az esetmenedzserekkel való megbeszélés szerint/

Családkonzultáció /a családsegítőkkel vagy az esetmenedzserekkel való megbeszélés szerint/

Mediáció /a családsegítőkkel vagy az esetmenedzserekkel való megbeszélés szerint/

Utcai szociális munka /a járás területén/

Kapcsolattartási ügyelet /hatósági döntés alapján/

 

DÓHSZK Család,- és Gyermekjóléti Központ

Óvodai és Iskolai Szociális Segítő Szakmai Egység

A köznevelési intézményekben folyó szociális támogató szolgáltatások bővítése, a gyermekek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzése érdekében 2018. szeptember 1-jétől óvodai, iskolai szociális segítést végző szociális szakemberek kezdik meg munkájukat a Család,- és Gyermekjóléti Központunkban. A szakemberek a járás területén működő összes köznevelési intézményben (óvodákban és iskolákban) végzik munkájukat, fenntartótól és létszámtól függetlenül.

Feladatunk segíteni a gyermek, a tanuló beilleszkedését, tanulmányi kötelezettségének teljesítését, az azt akadályozó tényezők feltárását, a gyermek, tanuló veszélyeztetettségének kiszűrését, továbbá segítséget nyújtunk az intézménybe járó gyerekek szüleinek és az ott dolgozó szakembereknek.

Az óvodai és iskolai szociális segítő egyéni, csoportos és közösségi szociális munkát végez, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat lát el.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Elérhetőségeink:

Cím:

2120 Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky u. 32.

 

Telefonszám:

06-27-547-760

06-27-547-770

 

Krízistelefonszám (0-24):

06-30-384-2838

 

E-mail:

Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ügyfélfogadási idő:

hétfő               730-1730-ig

kedd               730-16-ig

szerda             730-16-ig

csütörtök         730-16-ig

péntek             nincs ügyfélfogadás

Megközelíthetőség

Intézményünk a Polgármesteri Hivatal felől Fót irányába haladó út mellett, a felüljáró előtt, baloldalon, a gyógyszertárral szemben található.

Az oldal sütiket használ, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabottabb ajánlatokat kínálhasson