Tevékenységi kör bemutatása

Fóton 1977. szeptember 27 – én nyílt meg intézményünk, az idősek előtt. A Vöröskereszt és az orvosok által beindult a házi szociális gondozás is. Akkoriban a reggelit a dolgozók vásárolták, a Németh vendéglőből, majd a Garay Általános Iskolából, végül, ahonnan jelenleg is a Központi konyháról szállították az ételt. 1988-2010 között reggelit és az uzsonnát is innen kaptuk. 2010 óta egyszeri meleg ételt biztosítunk. A házi segítségnyújtást több tiszteletdíjas gondozónő is segíttette, 4,- majd 2 saját autóval szállították az ebédet. Düsseldorfi Idősek Otthonával tartották a kapcsolatot, csereüdüléssel. A Dunakeszi szociális foglalkoztatóból kaptak munkát az idősek, valamint 1988-tól a Gyermekváros tanulói fakultáció keretében jártak ide gyakorlatra.

Célunk, hogy a hozzánk forduló rászorulók részére elérhető közelségbe, rövid határidőn belül egyénre szabott segítséget nyújtsunk. Feladatunk az idős ember életkörülményeinek javítása, egészségi állapotuk ellenőrzése, harmonikus életvitelük megteremtése, valamint magányosságuk oldása.
A felkészült szociális szakembereink készséggel segítenek a szociálisan rászorulókon saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi,- mentális állapotukból vagy más okból származó problémáik megoldásában. A kötelezettség kiterjed Fót Város közigazgatási területére.

1996 – tól családsegítést is végeztünk, 3-as ikreket gondoztuk.
1998-tól Gyermekjóléti, majd a Családsegítő Szolgálatot hoztunk létre szakmailag önálló egységként, akkor részben önálló intézményként működő Gondozási Központ részeként.
2000 – től összevontan működtünk Szociális, Egészségügyi, Pedagógiai szolgálatként.
2012 – től Fót Város Egyesített Szociális Egészségügyi Intézmény tagintézménye vagyunk. Szükségszerű volt a Hargita utcai épület átalakítása is, mely pályázat útján indult, önkormányzati támogatással. 2002 novemberében adtuk át, a 25 éves évfordulójára.
2006 – tól bővültek az ellátási formák, így a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is igénybe tudják venni a jogosultak. Az ellátások formái:

2015 évtől épületünkben kapott helyet a Család és Gyermekjóléti Szolgálat is.

Őszintén reméljük, hogy honlapunk elegendő információt nyújt ahhoz, hogy a megfelelő szolgáltatásainkat igényelve, megoldást találjon a problémáira.