Bemutatkozás

Bemutatkozás Fót város Önkormányzatának közigazgatási területén élő rászorult személyek részére a személyes gondoskodást nyújtó szociális alapellátásokat a város, Fót Város Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézmény telephelyeként működő Területi Gondozási Központ, valamint Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által biztosítja. A Területi Gondozási Központ célja és feladata a személyes gondoskodás keretébe tartozó alapszolgáltatási kötelezettség kielégítése.

Tevékenységi kör bemutatása

Fóton 1977. szeptember 27 – én nyílt meg intézményünk, az idősek előtt. A Vöröskereszt és az orvosok közreműködésvel beindult a házi szociális gondozás is. A szolgáltatások folyamatosan bővültek és változtak a jogszabályváltozások és a felmerülő igények függvényében. A házi segítségnyújtást több tiszteletdíjas gondozónő is segíttette kezdetben, saját autóval szállították az ebédet. Düsseldorfi Idősek Otthonával tartották a kapcsolatot, csereüdülések zajlottak. A Dunakeszi szociális foglalkoztatóból kaptak munkát az idősek, valamint 1988-tól a Gyermekváros tanulói fakultáció keretében jártak ide gyakorlatra.
Munkatársaink a szolgáltatások minőségét, szükségletekhez igazodó bővítését, mindig szem előtt tartják.

Célunk, hogy a hozzánk forduló rászorulók részére elérhető közelségbe, rövid határidőn belül egyénre szabott segítséget nyújtsunk. Feladatunk az idős ember életkörülményeinek javítása, egészségi állapotuk ellenőrzése, harmonikus életvitelük megteremtése, valamint magányosságuk oldása.
A felkészült szociális szakembereink készséggel segítenek a szociálisan rászorulókon saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi,- mentális állapotukból vagy más okból származó problémáik megoldásában. A kötelezettség kiterjed Fót Város közigazgatási területére.

Történetünk évszámokban:

1996 – tól már családsegítést is végeztünk
1998-tól Gyermekjóléti, majd a Családsegítő Szolgálatot hoztunk létre szakmailag önálló egységként, akkor részben önálló intézményként működő Gondozási Központ részeként.
2000 – től összevontan működtünk Szociális, Egészségügyi, Pedagógiai szolgálatként.
2012 – től Fót Város Egyesített Szociális Egészségügyi Intézmény tagintézménye vagyunk. Szükségszerű volt a Hargita utcai épület átalakítása is, mely pályázat útján indult, önkormányzati támogatással és 2002. novemberében adták át, a fennállásunk 25 éves évfordulójára.
2006 – tól bővültek az ellátási formák, így a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is igénybe tudják venni a Fóton élő jogosultak.

2015. évtől épületünkben kapott helyet a Család és Gyermekjóléti Szolgálat is.

Biztosított ellátások